Allt fler väljer att jobba längre inom sitt yrke eller återkomma till arbete i någon form när de blivit pensionärer. Foto: TT

Fler äldre arbetar idag än för tio år sedan

Publicerad

Allt fler äldre arbetar idag jämfört med tidigare. 125 000 fler äldre mellan 55 och 74 år är sysselsatta idag jämfört med för tio år sedan.

Totalt är sysselsättningen i gruppen 65-74 år 17 procent och för tio år sedan var den siffran 11 procent, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen.

– Sverige ligger i topp i Europa när det gäller sysselsättningsnivå, det gäller även bland äldre. De behövs på svensk arbetsmarknad, så det är viktigt att arbetsgivarna tar vara på äldres kompetens, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande

Allt fler väljer att jobba längre inom sitt yrke eller återkomma till arbete i någon form när de blivit pensionärer. Det är fortfarande fler äldre män än kvinnor som arbetar, men skillnaden har minskat, enligt Arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.