Foto: arkiv

Fler elever rånade på skoldatorer

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera rån och rånförsök mot elever och av deras skoldatorer i Västerås tittar nu polisen på om händelserna har samband med varandra.

Under fredagseftermiddagen kallades polisen till två olika platser efter att skolelever blivit utsatta för rån och rånförsök.

Strax efter två försökte två killar i övre tonåren stjäla datorer från två skolelever, en 14-årig och en 15-årig pojke, i området kring Kristiansborgsskolan. En person som också larmade polis lyckades dock avbryta det hela genom att skrämma bort de två gärningsmännen.

Tog tag runt halsen

En kort stund därefter kallades polispatruller till södra Gryta där gärningsmän tagit grepp om en 14-årig flickas hals och på så sätt tvingat av henne hennes skoldator. Flickan tog sig själv därifrån till Apalbyskolan där hon fick hjälp att larma polis.

Polis tittar på samband

Enligt polisen ska ingen av skoleleverna ha skadats fysiskt vid fredagens händelser.

Än har ingen gripits men polisen meddelar nu att de fortsättningsvis tittar på om de här ärendena, liksom andra i närtid, har samband med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.