Under sommaren har förberedelserna pågått på Mälardalens högskola. Att hålla avstånd och att inte vara mer än högst 50 personer i samma rum gäller även på skolor. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Fler studenter än tidigare på Mälardalens högskola – nu ska de hålla avstånd

Uppdaterad
Publicerad

När höstterminen drar igång på Mälardalens högskola är man väl förberedd på att ta emot ett större antal studenter än tidigare, trots riktlinjerna att hålla avstånd.

– Alla måste vara beredda på att saker och ting kan förändras snabbt.

Med borttagna sittplatser och välkomstvärdar som även ser till att studenterna följer coronarekommendationerna har högskolan rustat sig så bra det går inför skolstarten 24 augusti.

– Det har varit mycket planerande under sommaren, men det vi lärt oss under halvåret som vi levt med pandemin är att vi inte vet vad som kommer att hända. Därför måste alla vara beredda på att allt kan förändras snabbt. Vi måste vara beredda på att det kan bli digital undervisning igen, säger Sofia Norling stabschef och säkerhetssamordnare på Mälardalens Högskola.

Mälardalens högskola Hösterminen 2020:

MDH har 16 000 studenter som läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning.

Höstterminen 2020 har antalet elever ökat med 26 procent antagna eller 3000 fler studenter än terminen i fjol.

Källa: Mälardalens högskola

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.