En av ”nyheterna” i årets deklaration är att brevlådorna för pappersdeklaration gör comeback. Mellan 16 april och 2 maj kommer det att finnas brevlåda bland annat vid Skatteskrapan i Västerås. Foto: SVT TT arkiv

Fler västmanlänningar kan få tidig skatteåterbäring – nu öppnar deklarationen

Publicerad

Tisdag 19 mars öppnar deklarationen och i år finns flera nyheter. Bland annat kan fler än tidigare få tidig skatteåterbäring och pengar tillbaka redan andra veckan i april.

Villkoren är färre i år, så alla som deklarerar digitalt utan ändringar eller tillägg senast den 2 april kan få skatteåterbäring redan 9 –12 april.

Totalt ska 212 600 västmanlänningar deklarera. Möjligheten öppnar 19 mars  07:00, även för den som ännu inte fått sin pappersdeklaration.

– Du deklarerar digitalt via Skatteverkets app eller e-tjänst. Med telefon eller sms kan du också enkelt godkänna deklarationen, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås bland annat i ett uttalande.

Förutom att brevlådorna för pappersdeklarationer gör comeback finns flera nyheter i årets deklaration. Som att även de som deklarerar på papper kan få tillbaka pengar redan i början av juni. 

Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

– Risken för fel är väsentligt mindre för den som deklarerar digitalt än för den som deklarerar på papper, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås i ett pressmeddelande. Foto: Skatteverket

Flera deklarationsnyheter i år – här är några:

  • Alla som deklarerar digitalt utan ändringar eller tillägg senast 2 april kan få tidig återbäring
  • Tidigare återbäring för den som deklarerar på papper – i juni istället för augusti
  • Tidigare återbäring för företagare som deklarerar på papper – i juni istället för september
  • Tidigare återbäring för företagare med anstånd att lämna senare – i augusti istället för september
  • Fysiska brevlådor för pappersdeklarationer kommer att finnas på ett 60-tal orter 16 april-2 maj

Källa: Skatteverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.