Sjuktransport och bil i olycka utanför Skinnskatteberg – väg stängdes

Uppdaterad
Publicerad

En sjuktransport och en grusbil krockade på väg 596 söder om Skinnskatteberg. Vägen stängdes av under räddningsarbetet.

– Det är otroligt halt på platsen, säger polisens presstalesman Roland Komaromi.

Larmet kom vid 13.20-tiden på måndagen om en olycka på väg 596, mellan Uttersberg och Vättergården. En sjuktransport med två personer hade krockat med en grusbilsförare.

– Alla är vakna och talbara, säger Nina Begallo, operatör på SOS Alarm.

Två personer fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Även polis, räddningstjänst och bärgare var på plats. Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet, som pågick till 15-tiden.

– Det är otroligt halt på vägen. Polispatrullen som är på plats säger att det är isbana på vägen. De bedömer att det finns risk för fler olyckor, säger polisens presstalesman Roland Komaromi.

En buss fick sladd i halkan söder om Skinnskatteberg. Foto: Privat

Regionbuss blockerade väg

Söderöver längs samma väg, söder om Uttersberg, fick en regionbuss som går mellan Köping och Skinnskatteberg problem i halkan vid 13.30-tiden och blockerade vägen.

– Bussen fick lite sladd i låg fart och hamnade snett över vägen. Det var tre passagerare ombord men ingen skadades. De fick vidaretransport med privatpersoner innan bussen bärgades, säger Peter Beckman, produktionschef på Svealandstrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.