Barn omkom i trafikolycka mellan Köping och Kolsva

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14-tiden meddelade polisen att ett barn omkommit i en trafikolycka som inträffade på väg 250 mellan Köping och Kolsva. Enligt polisen ska orsaken till olyckan vara att en av bilarna fått sladd och kommit över i mötande körbana.

Olyckan inträffade strax innan åtta. Under eftermiddagen meddelade polisen att i den ena bilen var det tre personer, en man och två barn i 10-15-årsåldern.

– Ett av barnen har omkommit och anhöriga är underrättade, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson RLC mitt.

Mannen har kritiska skador och vårdas fortfarande på sjukhus, även det ena barnet vårdas på sjukhus.

I den andra bilen var det en man i 65-årsåldern som även fördes till sjukhus för vård. Enligt polisen berodde olyckan på att bilen med tre personer fick en sladd av oklar anledning och kom över i mötande körbana.

Flera olyckor i länet

På E18 mellan Västerås och Enköping i riktning österut skedde en singelolycka vid sjutiden. Det rådde begränsad framkomlighet på platsen men kvart i åtta ska det åter vara full framkomlighet där.

På väg 572 mellan Arboga och Götlunda körde en personbil in i stängslet, räddningstjänsten är på plats och trafiken väntas påverkas till runt 8:30.

En bil körde av vägen och hamnade på taket på himmetavägen i höjd med Ekebybro utanför Köping.

Flera andra mindre olyckor rapporteras också från runt om i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.