Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten mot söndagen larmades polisen gällande höga smällar i stadsdelen Skiljebo i Västerås där en lägenhet beskjutits med flera skott. Foto: Robert Reinholdsson

Flera skott mot bostadshus i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under natten mot söndagen om höga smällar i stadsdelen Skiljebo i Västerås. På plats kunde de konstatera att en lägenhet beskjutits med flera skott.

Det var vid halv tre som flera larm kommer in om flera höga smällar efter varandra. Det har skjutits genom ett fönster och det rör sig om flera skott. För tillfället är vi uppe i över tio tomhylsor på platsen, säger polisens presstalesperson Mathias Rutegård.

En person befann sig i lägenheten och klarade sig utan skador. Det är oklart om det finns en hotbild mot personen. Mannen är under dagen hörd av polisen.

– Vi vet inte än om det finns en hotbild. Det är mycket aktivitet i det här specifika området, säger Mathias Rutegård.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet och ingen har frihetsberövats. Polisen utför dörrknackningar i området och hör även personer av intresse.

Mathias Rutegård uppmanar de som sett eller hört något från händelsen att höra av sig på nummer 114 14, då polisen är intresserade av fler uppgifter gällande nattens skottlossning.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.