Flera tankkortsstölder i Köping natten till söndag

Uppdaterad
Publicerad

På en och samma gata i Köping stal tjuvar tankkort från cirka tio bilar tillhörande två företag. Detta under natten till söndag.

– Vi rekommenderar att man inte förvarar bensinkort i bilar, säger Thomas Bertze från polisen.

Det första larmet rörde sex företagsbilar som tillhörde ett elinstallationsföretag. Strax därefter kom ett larm om att ytterligare fyra till fem bilar utsatts för samma stöld på samma gata. Syftet ska ha varit att komma över koder tför att tanka upp bensin innan korten spärras.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och skrivit en anmälan. Enligt polisens RLC-befäl Thomas Bertze är den sortens stöld vanligt förekommande i Västmanland. Han uppmanar därför till att inte placera tankkortet i bilen.

– Det är bra om man kan låta bli det och att man har bra rutiner för var man förvarar det. Vi fortsätter att rekommendera att man verkligen inte har det i bilar, säger han.

Polisen har säkrat spår från platsen och ska titta på bilder från övervakningskamera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.