Flera unga kvinnor antastade i Västerås – äldre man misstänkt för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

I centrala Västerås blev flera unga kvinnor tafsade på under gårdagen. Totalt ska det röra sig om fem kvinnor som råkat ut för brott.

– Det finns en del som tyder på att det är samma gärningsman, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

En kvinna i 25-årsåldern ringde polisen vid 21.30 under måndagskvällen efter att hon cirka en timme tidigare råkat ut för att en äldre man tagit henne på brösten. En annan kvinna ska enligt henne råkat ut för samma sak vid tillfället som skett vid Skrapan i Västerås.

Vid 22–tiden ringde en annan kvinna, också i 25-årsåldern, till polisen. Hon berättar att en man tagit henne på brösten på Kopparbergsvägen i Västerås. Polisen håller förhör med kvinnan och skriver en anmälan om sexuellt ofredande.

Några timmar tidigare höll personal i en matbutik vid Skrapan i Västerås kvar en man i 70-årsåldern som tafsat på en kvinna i 20-årsåldern. Den mannen är förhörd av polis.

Enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl ska det röra sig om totalt fem kvinnor som på olika sätt varit inblandade i händelser där de blivit tafsade på under gårdagen.

– Vi har uppgifter från tre kvinnor och två till ska ha råkat ut men jag vet inte om de kvinnorna hört av sig senare, säger Daniel Wikdahl.

Kopplar ni händelserna till mannen som förhörts?

– Det finns en del som tyder på att det är samma gärningsman eftersom det är samma plats och samma tillvägagångssätt. Signalementet är väldigt likt om vi tittar på anmälningarna och den man som förhörts.

Misstänkte 70-åringen gripen

Vid 13-tiden på tisdagen skriver polisen på sin hemsida att den misstänkte mannen gripits. En polispatrull tog mannen på bar gärning när han återigen antastade en kvinna, denna gång utsattes en kvinna i 15-18 årsåldern.

Mannen anhölls strax efter gripandet efter att förhör hållts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer