Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Har hela nätterna på mig”. Starta klippet för att höra Jonny Emtin om att ta över som tillfällig ordförande i Skinnskattebergs kommunstyrelse. Foto: Nina König/SVT

Efter turbulensen – nu tar Jonny Emtin (SD) över i Skinnskatteberg: ”Har hela nätterna på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Jonny Emtin (SD) tar över ordförandeklubban i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg – åtminstone tillfälligt.

– Det är väldigt rörigt, säger Jonny Emtin dagen efter petningen av hans partikollega.

Efter att kommunstyrelsens ordförande Ewa Olsson Bergstedt (SD) avsatts på kommunfullmäktigemötet i måndags kväll går posten som heltidsavlönad ordförande i Skinnskatteberg automatiskt över till förste vice ordförande, som är Jonny Emtin (SD).

Han är kommunstyrelsens ordförande fram tills att en ny kandidat kan väljas av kommunfullmäktige. Det väntas bli 17 juni, om det inte kallas till något extrainsatt möte innan dess.

Dubbla stolar

SVT Nyheter Västmanland har tidigare uppmärksammat Jonny Emtin som en av politikerna som i sitt civila arbete, som grävmaskinist, utfört jobb åt kommunen – trots att han är högt uppsatt politiker.

”Har hela nätterna på mig”. Starta klippet för att höra Jonny Emtin om att ta över som tillfällig ordförande i Skinnskattebergs kommunstyrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.