Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ingen idé att grotta och gråta” – i klippet kommenterar Lena Lovén Rolén (S), Jonny Emtin (SD) och Bo Öberg (M) kommunfullmäktiges avsättning av Ewa Olsson Bergstedt (SD) som kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg. Foto: Nina König/SVT

Toppolitikerna om turbulensen som ledde till KSO-petningen i Skinnskatteberg: ”Det var droppen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var den dåliga ekonomiska situationen i kommunen som fällde styret i Skinnskatteberg – det menar flera politiker som var på måndagens möte. Men vad som händer nu är osäkert.

– Vår plan var inte att fälla ordföranden, säger Lena Lovén Rolén (S).

Under kommunfullmäktige i måndags kväll nekades kommunstyrelsen i Skinnskatteberg ansvarsfrihet. I samband med det yrkade Vänsterpartiet på att kommunstyrelsens ordförande Ewa Olsson Bergstedt inte heller skulle få fortsatt förtroende, något som också röstades igenom.

Det innebär att styret från valet 2022, bestående av SD, L och C, har fallit. Vad som kommer i dess ställe är oklart.

SVT har sökt Ewa Olsson Bergstedt (SD), men hon vill i nuläget inte ge någon kommentar.

”Vet inte vad som hände”. Starta videon för att höra kommunpolitikerna om det kaotiska läget i politiken i Skinnskatteberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.