Seco varslar över 100 anställda i Fagersta och Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Varslen berör Secos 80 anställda i Fagersta och 31 personer i Arboga. Anledningen är enligt företaget en minskad efterfrågan på grund av coronapandemin.

I ett pressmeddelande skriver Seco om uppsägningarna som orsakats av färre ordrar.

− Vi har sedan i mars en minskad orderingång till följd av pandemin och vi förväntar oss en svag marknad framöver, därför gör vi nu en anpassning till en lägre efterfrågan, säger Secos vd Fredrik Vejgården i pressmeddelandet.

Uppsägningarna beräknas träda i kraft tidigast den 8 mars 2021.

Enligt Fagersta-Posten kom inte varslen som en överraskning för personalen. IF Metalls klubbordförande på Seco tools Leif Westberg har fått många frågor om nedskärningarna.

– Det var inte någon chock utan mer eller mindre väntat. Prio ett för oss är att försöka hitta lösningar som avtalspension eller andra avtalslösningar, säger Leif Westberg till Fagersta-Posten.

Förhandlingar mellan facket och företaget kommer att inledas inom en snart framtid där ambitionen är en lösning som är okej för båda parter säger Secos kommunikationschef Per-Lennart Berg till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer