Från början var det endast två elever som studerade i Loungen men med åren har intresset ökat och i dag studerar 11 elever i undervisningsgruppen.
Zeke Olofsson som är specialpedagog på Önstaskolan menar att det är bra att Loungen gör nytta och hjälper elever, samtidigt som de inte kan ta emot alla elever som har behovet av ett mindre undervisningssammanhang.
– Skulle vi ta in fler skulle vi tappa de elever som vi redan har. Ökar vi på mer blir det en skolklass och då är Loungen inte längre ett mindre undervisningssammanhang, men behovet finns. Vi försöker fokusera på de elever som har svårt att ta sig till skolan.
Unik metod i soft miljö
Även rummet där undervisningen sker har förändrats med åren. Från början var det soffor och mer lik en “lounge”, men med åren har det utvecklats till ett mindre klassrum som ska vara mer hemtrevligt och anpassat för eleverna som studerar där.
– Namnet Loungen ger ett intryck av att det är mer soft och en annan miljö. Jag tror vi är unika i länet med att ha undervisning på detta vis, säger han.
I klippet ovan får du följa med in i Loungen och specialpedagogen Zeke Olofsson berättar om varför Loungen behövs.