Larmet om branden i villakvarteret kom strax före sex på julaftonsmorgonen. Foto: Niklas Hagman

Villa i Salbohed totalskadad efter garagebrand på julaftonsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Salbohed har totalskadats efter en brand tidigt på julaftonsmorgonen. Branden började i garaget med spreds till bostadshuset.

– Det gick tyvärr inte att rädda det, säger Björn Johansson på Storstockholms brandförsvar.

Larmet om branden i villakvarteret kom vid sextiden på julaftonsmorgonen. Då brann det för fullt i ett garage som sitter ihop med en villa.

Räddningstjänsten har varit på plats med flera styrkor under morgonen. Personal från bland andra Storstockholms brandförsvar, Sala och Hedåker har jobbat med branden. Man begärde även resursförstärkning från Avesta.

Initialt var förhoppningen att hindra branden från att spridas till bostadshuset. Men spridningen gick inte att förhindra.

– Men det ska inte vara några personskador, berättade Jonas Lindgren, RLC-befäl hos polisen tidigare under morgonen.

Branden under kontroll – insatsen trappas ner

Vid niotiden meddelade Storstockholms brandförsvar att branden är under kontroll, även om den ännu inte är helt släckt.

– Vi har börjat trappa ner insatsen men kommer att vara kvar under eftermiddagen och jobba med eftersläckningsarbete, säger Björn Johansson, ledningsoperatör.

Det är i nuläget okänt vad som startat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.