Fyra män har anhållits misstänkta för jaktbrott mot bland annat varg och lodjur. Foto: TT

Fyra anhållna misstänkta för jaktbrott

Publicerad

Åklagaren har anhållit fyra personer i Västmanland på sannolika skäl misstänkta för jaktbrott. Brottsrubriceringarna är grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott.

Brotten ska ha ägt rum från den 1 januari 2014 till och med den 26 oktober 2018.

– Brotten består i ett illegalt dödande av varg, lodjur och kungsörn. De misstänkta kommer under helgen att förhöras i närvaro av försvarare. Samtidigt fortsätter polisen sitt utredningsarbete, säger kammaråklagare Lars Magnusson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Anhölls på fredagen

Personerna anhölls under fredagskvällen och senast klockan 12 på måndag ska åklagaren fatta beslut om en eller flera av de misstänkta ska begäras häktade eller inte.

Åklagaren kommer inte att lämna ytterligare upplysningar i för närvarande, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

”Väldigt tidigt skede”

– Anledningen är dels att utredningen är inne i ett väldigt tidigt skede. Dessutom är alla fyra anhållna inte misstänkta för samma brott. Det är ju tre brottsrubriceringar det handlar om. Det är oklart vem som misstänks för vad och åklagaren kommer under utredningens gång att gå ut med mer detaljer via pressmeddelanden, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet