Det har brunnit på flera platser i Arboga under fredagen. Foto: SVT

Flera bränder i Arboga – polisen ser ingen naturlig förklaring

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit på flera ställen i Arboga under fredagen. Polisen kan i nuläget inte se att det finns någon naturlig förklaring till bränderna.

Tidigt under morgonen brann ett klubbstuga i Maxelmossen i Södra Skogen ned. Där har polisen upprättat en anmälan om mordbrand då det inte finns någon naturlig förklaring till branden.

Efter lunch på fredagen kom larm om två nya bränder. De kunde släckas med hjälp av allmänheten innan räddningstjänsten kom till platsen.

Strax före klockan 14 kom ett larm om en brand i området Brattbergen i Arboga och efter det följde ytterligare tre larm på olika platser.

Polisen ser ingen naturlig förklaring

Enligt polisen så ser man i nuläget inte naturlig förklaring till bränderna.

– Nej inte som vi kan se tyvärr, så vi kan inte utesluta att det är anlagt, säger Daniel Wikdahl, vid polisen.

Vad går ni vidare med?

– Det finns inga vittnen till bränderna vad jag vet, men vi har säkrat en del spår. Vad det är för spår tänker jag inte berätta i nuläget, säger Daniel Wikdahl.

Det faktum att samtliga bränder ligger nära varandra geografiskt och att tre av bränderna uppstod nära varandra i tid gör att polisen kommer att utreda eventuella samband.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränderna i Arboga 2018

Mer i ämnet