Vid en husrannsakan på Bäckby hittade polisen flera vapen och narkotika, som en man och en kvinna nu döms för. Foto: Ur polisens förundersökning

Narkotika- och vapengömma upptäcktes efter vansinnesfärd – duo döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Västmanlands tingsrätt dömer en 21-årig man och en 32-årig kvinna för bland annat grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. 

Duons vapen- och narkotikagömma upptäcktes efter att polisen fått larm om en snöskoter som körde vårdslöst i Västerås.

Mannen döms till fem år och två månaders fängelse. Kvinnan till fem års fängelse.

De var den 12 januari i år som polisen fick larm om en snöskoterförare som körde vårdslöst. En sökinsats drog i gång och snöskotern hittades tillslut utanför en adress på Bäckby. Man omhändertog skotern och beslutade att göra en husrannsakan på adressen.

I bostaden hittades bland annat drygt 50 gram cannabis och dopingmedel, samt en nyckel till ytterligare en bostad.

I den andra bostaden hittades bland annat två halvautomatiska pistoler, en revolver och en kulsprutepistol samt ännu mer narkotika. Man hittade även två krypterade telefoner och flera konversationer som rör narkotikahandel.

Bostäderna och telefonerna kunde på olika sätt kopplas till kvinnan och mannen. Deras fingeravtryck fanns också på flera av påsarna där vapen och narkotika förvarades. Båda nekar till anklagelserna och menar att de inte har någonting med fynden att göra. 

Mannen var även åtalad för grovt narkotikabrott 2018 men det brottet frikänns han ifrån.

Utöver domarna mot duon döms ytterligare två män till fängelse fem månader var för narkotikabrott år 2020 och 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer