”Vi har jobbat för att folk åtminstone ska kunna få ut sina bilar från parkeringsgaraget”, säger Tariq Boholm, affärsområdeschef Klövern, på torsdagsförmiddagen. Foto: Jenny Berggren/SVT

Gallerian Punkt i Västerås stängd efter brand: ”Måste undersöka hur stora skador det blivit”

Uppdaterad
Publicerad

Röklukten är påtaglig i fastigheten men hur stora skador branden i ett café orsakat i Punkts övriga galleria i Västerås är ännu oklart. Gallerian hålls nu stängd åtminstone under torsdagen.

– Vi har jobbat för att folk åtminstone ska kunna få ut sina bilar från parkeringsgaraget, säger Tariq Boholm, affärsområdeschef Klövern på förmiddagen.

Under torsdagen ska fastighetsägaren i dialog med bland annat saneringsbolag gå igenom fastigheten för att bedöma skadorna av branden och det efterföljande släckningsarbetet.

I huset finns bland annat diverse butiker, frisörer och annan verksamhet som träningsanläggning. Utöver det också parkeringsgaraget med plats för cirka 1400 bilar.

Branden på Punkt i Västerås

– Det är en stor fastighet. Röklukten har ju spritt sig i huset men vi hoppas kunna veta mer fram på dagen idag hur det påverkat i övrigt och när vi kan öppna för allmänheten, säger Tariq Boholm.

Man inväntar också polisens tekniska undersökning.

– Det känns förjäkligt och vi lider med våra hyresgäster, säger han.

TV: Här eldhärjas gallerian – se bilder från branden på Punkt i Västerås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Punkt i Västerås

Mer i ämnet