Gemensam politik under uppsegling i regionen

Publicerad

Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet gick till valfullmäktige med en överenskommelse om att tillsammans bilda ett minoritetsstyre i regionen. Nu presenterar de i stora drag vad det är de gemensamt vill driva.
– Se det här som ett skelett som vi nu har tid på oss att klä på, säger Helena Hagberg (L).

– Vi har löst en hel del knäckfrågor, säger regionråd Helena Hagberg (L).

Hörnstenar i koalitionens viljeinriktning är att hushålla med ekonomin och prioritera regionens kärnverksamhet, att se till hela länets behov och att arbeta för fasta läkarkontakter för personer med stort vårdbehov.

Det var in i det sista osäkert hur Region Västmanland skulle komma att styras den kommande mandatperioden. Kvällen innan valfullmäktige blev det klart att både Socialdemokraterna och allianspartierna Centerpartiet och Liberalerna övergav långa och inarbetade samarbete för att tillsammans bilda koalition.

Att de skulle samarbeta var klart men inte hur. Nästan två veckor senare presenterar de nu vad överenskommelsen sakpolitiskt ska handla om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västmanland

Mer i ämnet