Foto: Ur polisens förundersökning

Gömde fem kilo hasch under baksätet – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 31 januari i år stoppades två män, en 31-åring och en 24-åring, av polisen på E18 i Arboga. Under baksätet hittades drygt fem kilo hasch. Nu döms männen till fängelse för narkotikabrott.

Den 31-åriga mannen, som bor i Västerås, har erkänt att han transporterat den aktuella narkotikan och har i polisförhör berättat att han försörjer sig genom sådana transporter. Han döms till fängelse i ett år och tio månader.

24-åringen däremot döms mot sitt nekande. Enligt honom visste han inte om att det fanns narkotika i bilen som han körde.

Tingsrätten anser däremot detta som högst osannolikt, bland annat eftersom de båda männen umgåtts med varandra intensivt under fyra dagar i sträck fram till gripandet. På mannens mobiltelefon hittade också polisen en film där han håller i en stor sedelbunt. 24-åringen döms till fängelse i ett år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.