Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Börja träna mer” – följ med till gymmet i Sala och hör hur gymmaren Thomas Leeapple och delägaren Henrik Rosenlund ser på dopning och polisens nya arbete. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Gymmaren Thomas om polisens nya metod för att stoppa dopning: ”Hör inte hemma här”

Publicerad

Flera gym i Sala har skrivit på ett samarbetsavtal med polismyndigheten för att få stopp på dopningen. Och att det plötsligt kan dyka upp en uniformerad polis, bland hantlar och kettlebells, stör inte Thomas Leeapple.

– Jag tycker det är konstigt att folk dopar sig för att få ett resultat när man inte tävlar, säger han.

Ett av flera gym i Sala som samarbetar med polisen i antidopingsinsatsen är Repeat Member. De såg det som ett ypperligt tillfälle i det förebyggande arbetet för en renare träning.

– Vi gick dessutom en utbildning hos polisen där man ser konsekvenserna. Kan vi på något sätt bidra till att det försvinner helt och hållet – då är vi självklart med på det, säger delägaren Henrik Rosenlund.

I klippet: Följ med till gymmet och hör hur gymmare och delägare ser på dopning och polisens nya arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.