Foto: Robert Gustavsson/SVT

Rektor i Köping: ”Vi har elever som sänkt ambitionerna”

Publicerad

Rektor Anna Ulfves och personalen på Ullvigymnasiet i Köping har haft stora logistikutmaningar när de tvingades att ställa om all verksamhet under pandemin i våras. Med 1000 elever och 13 olika gymnasieprogram att ta hand om blir planeringen för den enskilde eleven svår, menar hon.

Sedan i mars 2020 har gymnasieeleverna till och från jobbat på distans för att undvika spridning av coronaviruset. På Ullvigymnasiet i Köping är det cirka 80 procent av eleverna som jobbar hemmifrån. Det här innebär naturligtvis stora utmaningar när det gäller att nå alla elever och kunna läsa av hur de mår.

– Om nån rynkar på pannan eller har svårigheter kan man lätt fånga in dem. Men det gör man inte så lätt via digitala verktyg, utan personalen får hitta andra pedagogiska knep. Jag blir berörd över hur stora insatser de gör – hur man tänker om och tänker nytt, säger Anna Ulfves.

I klippet berättar Anna Ulfves mer om den svåra omställningen till distansundervisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

105 elever om pandemin

Mer i ämnet