Biträdande verksamhetschef för grundskolan i Gävle kommun Charlotte Franzén menar att utdelningen av matlådor är väldigt uppskattat av många elever. Foto: SVT/Arvid Jansson

Få gymnasieelever hämtar lunchlådor – ”Det är de som har behov”

Uppdaterad
Publicerad

De flesta gymnasieelever i Gävleborg studerar på distans och då finns möjligheten att hämta ut matlådor, men få hämtar ut sina luncher.

I Gävle Kommun kan elever antingen hämta ut sina matlådor på sina skolor eller vid utlämningsställen. I Gävle kommun hämtar däremot bara 600 av 3 000 elever vid kommunala skolor ut sina luncher.

– Det är de som har behov som hämtar ut. Dels kanske man har ekonomiska behov eller så kanske man inte orkar laga sin mat och att det är skönt ha en matlåda så att man kan plugga ordentligt, säger Charlotte Franzén, biträdande verksamhetschef grundskola Gävle kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

105 elever om pandemin

Mer i ämnet