Foto: SVT/Niklas Hermansson

Hallstahammars barn- och ungdomscoacher nominerade till surfpris

Uppdaterad
Publicerad

Den 6 februari 2018 delas Surfa Lugnt-priset ut till en organisation eller ett initiativ som inspirerar till kommunikation mellan unga och vuxna på nätet. Barn- och ungdomscoacherna i Hallstahammars kommun är med i den stenhårda konkurrensen

I nomineringen om Barn- och ungdomscoacherna står det att de arbetar förebyggande och relationsskapande med alla barn och unga från förskoleklass upp till gymnasieålder. De finns på alla arenor där barn och unga finns och därmed även på nätet.

Totalt 13 nominerade som lever upp till prisets kriterier.

De 13 initiativen är utspridda över hela landet och har genom sitt engagemang främjat och inspirerat till dialog mellan unga och vuxna på nätet. Den mest namnkunnige är kanske Linnéa Claeson, handbollsspelare som driver Instagramkontot Assholesonline där hon synliggör trakasserier och näthat.

Tre finalister bland de nominerade utses i januari och vinnaren presenteras under Safer Internet Day 6 februari. Vinnaren får 25 000 kronor från Surfa Lugnt för att fortsätta sitt värdefulla arbete, skriver Nätverksorganisationen Surfa Lugnt i ett pressmedelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.