Cecilia Robertsson, kontorschef i Fagersta och Håkan Bjurling kontorchef i Norberg. Efter sammanslagningen kommer Cecilia Robertsson fortsatt att vara kontorschef för Handelsbanken i Fagersta. Foto: /Kenneth Sundh.

Handelsbanken lägger ner sitt kontor i Norberg: ”Vi har skickat ut brev till samtliga kunder”

Uppdaterad
Publicerad

Från 29 oktober stänger Handelsbanken sitt kontor i Norberg, detta då kundbesöken allt mer minskat och en stor del av bankärendena sköts via internet.

– Vi har skickat ut brev till samtliga kunder. Det enda som blir nytt för kunderna är att om de behöver ett personligt möte på bankkontoret får de åka till en annan lokal, säger Håkan Bjurling, kontorschef i Norberg.

Först Skinnskatteberg och nu Norberg, Handelsbanken väljer att från den 29 oktober lägga ner bankkontoret på orten och flytta verksamheten med personal och kunder till Fagersta.

– I grund och botten ändrar vi oss efter kundernas behov. 98 procent av alla bankärenden sker idag digitalt. Men när man vill träffas på bankkontoret efterfrågar man mer avancerad rådgivning, därför gör vi den här förändringen, säger Cecilia Robertsson, kontorschef i Fagersta.

För de äldre kunderna som har problem med att hantera sina bankärenden digitalt kommer flytten inte vara några problem, menar Robertsson.

–  Är man av olika skäl inte bekväm med att använda digitala tjänster är vi aldrig längre bort än ett samtal och kontoret i Fagersta står redo att ta emot kunderna från Norberg, säger Cecilia Robertsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.