Följ med när SVT besökte tillverkningen av näckrosskulpturen som ska bli 3,8 meter hög med slingrande stjälkar och fem stora näckrosblad. Foto: Robert Gustavsson/SVT

3,8 meter hög – här är näckrosen som ska pryda nya torget i Kungsör

Uppdaterad
Publicerad

I september 2019 kommer en ny utsmyckning på plats på nya Drottningtorget. Den lokala konstnären Jonas Eriksson från Torpa har fått uppdraget: “Man känner sig hedrad. Det är stort“.

Det byggs om på gator och torg i Kungsör. Förutom en rejäl uppfräschning har torget mitt i byn även fått ett nytt namn: Drottningtorget. Det är också där som det nya konstverket ska stå.

Näckrosskulpturen kommer att bli hela 3,8 meter hög med slingrande stjälkar och fem stora näckrosblad. Under näckrosbladen blir det plats att sitta och de stora bladen kommer ge torget vackra skuggmönster under soliga dagar, berättar konstnären Jonas Eriksson.

Se klippet när SVT är på besök under tillverkningen av skulpturen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.