Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen, som är i 30-årsåldern, sköts av polisen under gripandet. Han fördes till sjukhus med initialt svåra skador men tillståndet beskrivs som stabilt. Han är nu anhållen och misstänks för försök till mord. Foto: Privat

Här slutar jakten på misstänkte mannen i Västerås – skjuts av polis

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks ha attackerat tre kvinnor med en kniv flydde in i ett villaområde. Han sköts av polis under gripandet. Se det dramatiska förloppet i videon.

Efter att tre äldre kvinnor attackerats i Västerås på fredagen jagade polisen en misstänkt gärningsman. Han ska även grovt misshandlat en pojke i övre tonåren cirka en timme innan knivattacken mot kvinnorna.

Mannen, som är i 30-årsåldern, anhölls senare på fredagskvällen misstänkt för bland annat mordförsök.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

– Det är fyra målsäganden och den här mannen är anhållen på sannolika skäl för försök till mord i två fall och grov misshandel i två fall, säger Robin Simonsson, kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

När polisen anlände till platsen upptäckte de mannen någon kilometer från brottsplatsen, där han hade smitit in på en villatomt.

Distraktionsgranat

Vid insatsen använde polisen en distraktionsgranat, som genom kraftigt ljus och ljud kan distrahera en misstänkt.

– Det är en granat som smäller flera gånger och den kan uppfattas som flera skott men du ska inte bli skadad av den, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro.

Enligt ett vittne på plats var det mellan 25 och 30 poliser med i insatsen där mannen greps.

– Det var väldigt koordinerat och gick snabbt, säger vittnet till SVT Nyheter Västmanland.

Misstänkte mannen skjuts under polisinsatsen – se det dramatiska förloppet i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Mer i ämnet