Foto: SVT

Hemmasonen krigar för EM-bältet

Uppdaterad
Publicerad

I morgon lördag boxas inte bara Mikaela Lauren om WBC-titeln på proffsboxningsgalan i Västerås. Hemmasonen Benjamin Kalinovic fightas om ett av EM-bältena, och för den 32-åriga Kalinovic så hänger mycket på matchen. En vinst där och vägen mot världsmästarbältena ligger öppen.

– Det känns bra, jag kommer att ha stort stöd och det kommer komma mycket folk, jag gillar press och här kommer det verkligen bli press men det är bara bra för då taggar jag till, säger Benjamin Kalinovic.

För Benjamin Kalinovic så betyder matchen i morgon mot fransmannen Frank Horta en hel del. Efter en stark start på boxningskarriären, följt av ett par år som proffs i USA så tog Kalinovic ett break. Motivationen fanns inte där.

Tränade stenhårt

Men så, för tre år sedan så började han om, tränade stenhårt och har sen gått några få utvalda matcher. Trots en del skador på vägen så känner han sig nu bättre än någonsin.

– Min form är fantastisk, jag har tränat i ett år för det här och förberett mig mentalt så det här kommer bli riktigt bra, säger Benjamin Kalinovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.