Besök tandläkaren Patrik Andrén och hör honom berätta om högriskgrupperna som återvänder till hans mottagning. Foto: Peter Osterberger/SVT

Högt tryck för tandvården – högriskpatienter återvänder efter vaccinering

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att vaccineringen mot corona fortlöper så ökar trycket hos tandläkarna i Västmanland. Högriskpatienter som undvikit välbehövlig vård i rädsla för coronaviruset återvänder nu till Patrik Andréns mottagning.

– Här behöver vi ta ett ryck och få in alla till att komma regelbundet igen, säger tandläkaren som har mottagning i Västerås.

Välbehövlig tandvård eller undvika risk för corona? Det dilemmat har sköra äldre ställts inför under pandemin. Men i takt med att allt fler i högriskgrupper nu får sitt vaccin mot coronaviruset, så vågar de ta itu med sina tandproblem igen. Det märker Västerås-tandläkaren Patrik Andrén av på sin mottagning i Västerås.

– Och där ser vi ju en sämre munhygien och då är det väldigt hög risk att saker går sönder fort, säger han.

I klippet får du träffa tandläkaren Patrik Andrén som berättar om vikten av att inte vänta för länge med att uppsöka tandvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.