Det gamla ångkraftverket i Västerås är 100 år gammalt och har blivit ett hotell. Foto: Daniel Brodén/SVT

Höjd säkerhet kring EU-toppmöte på Steam hotel i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka möts ett 60-tal högt uppsatta EU-tjänstemän i Västerås. Polisen har beslutat att kamerabevaka runt om med drönare under toppmötet.

Representanter från 27 EU-medlemsländer ska mötas på Steam hotel i Västerås 27-28 mars. Detta för att diskutera tillväxt och konkurrenskraft. I samband med det kommer polisen förstärka sin bevakning av området runt hotellet, bland annat genom kamerabevakning med drönare.

Västerås stad har kämpat för att få toppmöten till staden under året då Sverige är ordförande i EU.

– Vi har varit tydliga med de styrkeområden som man har i Västerås, att vi har ett stort näringsliv med många multinationella företag och jobbar med energifrågor och automation, säger Charlotta Filling, strateg för internationellt arbete på Västerås stad.

Representanter för flera stora företag i Västerås och Västerås kommunfullmäktiges ordförande, Anders Teljebäck, kommer att delta på mingel med EU-tjänstemännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.