Nästa år skulle arrangören Kjell Gustavsson firat 40-års jubileum, så blir inte fallet. Foto: SVT/Montage

Grundaren efter rånet: ”Inga fler Power Meet”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga fler Power Big Meet i Västerås. I alla fall inte i Kjell Gustavsson-anda. Det meddelar grundaren och arrangören till SVT Nyheter Västmanland idag.

”Vi har bestämt oss. Det är bra nu, det blir inga fler Power Big Meet i Västerås för vår del”.

Det var vid 20-tiden i fredags kväll som Kjell Gustavsson och hans fru rånades av tre personer utanför hotell Arkad i Västerås.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska rånarna ha kommit över mer än en miljon kronor. Rånarna sprutade ner offren med brandskum innan de flydde från platsen i bil.

Power Meet 2016

Funderat fram och tillbaka

Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet. Händelsen ska däremot ha fått Kjell och hans fru att fundera fram och tillbaka på det som inträffat och de har nu tagit beslutet att lägga ner Power Big Meet, världens största utomhusträff för amerikanska bilar, för gott.

LÄS MER: Rån mot Power meet – polisen jagar tre män

– Vi har haft ett fantastiskt bemötande under alla år, men det som hände i fredags fick oss att bestämma oss. Det blev droppen. Det är framförallt frun som har tagit åt sig mest och vi känner tillsammans att det är dags att avsluta det här nu, säger Kjell Gustavsson till SVT Nyheter Västmanland.

Mindre skala

Samtidigt flaggar Kejll Gustavsson för att bilträffen kan komma att leva vidare, fast i en annan tappning.

– Jag har gjort det här i nästan fyrtio år och börjar närma mig pension så det känns som att det är läge att trappa ner. Vi har några mindre arrangemang som vi kommer att fortsätta med. Och kanske kan det bli ett Power Meet så småningom, men då i en mindre skala och på en annan ort, sammanfattar Kjell Gustavsson.

SE MER: Missade du årets finbilscrusing? – se den här

Utredningsarbetet pågår

Utredningsarbetet kring rånet pågår och polisen meddelar att det har kommit in tips från allmänheten under helgen men inget som än så länge har lett till att någon eller några gärningsmän har kunnat gripas.

Polisen letar fortfarande efter den flyktbil, en svart Mercedes combi, som rånarna flydde i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet