31-åringen har begärts häktad misstänkt för mord och mordförsök. Foto: SVT

31-åringen begärd häktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som suttit anhållen misstänkt för mordet på en kvinna i Västerås i torsdags begärdes i dag häktad. 31-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Det var i torsdags som den 31-årige mannen misstänks ha mördat en kvinna på ett behandlingshem i Västerås. Kvinnan skulle träffa sitt och 31-åringens gemensamma barn när hon attackerades och stacks ner. En kvinna i 50-årsåldern som är anställd på behandlingshemmet skadades också svårt i knivdramat.

31-åringen är på sannolika skäl misstänkt vilket är den högre av misstankegraderna. Kammaråklagare Carl-Johan Norström vid Åklagarkammaren i Västerås lämnade i dag in en häktningsframställan till tingsrätten.

Knivdådet i Västerås

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum i Västmanlands tingsrätt i morgon förmiddag.

Ingen hotbild mot kvinnan

Polisen är fortsatt förtegen om motivet till knivskärningen, men säger att utredningen fortsätter i dag, lördag, med teknisk undersökning på brottsplatsen och rättsmedicinska undersökningar. Polisen kommer även hålla ytterligare förhör med den misstänkte 31-årignen.

Den kvinna som knivskars till döds på ett behandlingshem på Malmaberg har tidigare inte varit i behov av skydd. Det sade polisen på en presskonferens i går.

– Det har inte funnits några uppgifter hos polisen att den avlidna kvinna levde under en konkret hotbild. Inte heller att hon har varit i behov av skydd från gärningsmannen, säger Björn Wilhelmsson, chef för polisen utrednings- och lagföringsenhet.

Hade relation

31-åringen hade tidigare en relation till kvinnan och de har även barn tillsammans. Barnen är nu omhändertagna av de sociala myndigheterna.

Försvarsadvokat Martin Beskow säger till Tvärsnytt att mannen är mycket nedstämd.

– Han är påtagligt dämpad och tycker det är oerhört jobbigt och han är väl medveten om att det här är en familjetragedi som har gått ut över både honom, sin före detta flickvän och barnen.

Söker vittnen

Polisen söker fortfarande vittnen som kan ha sett något på buss 12 som gick från Vallby kl 10.30 under torsdagen som den misstänkta mannen och den avlidna kvinnan färdades på.

– Den tekniska undersökningen på brottsplatsen har fortsatt. Vi har också påbörjat den rättsmedicinska undersökningarna och sen har det gjorts förhör under gårdagen som vi nu sammanställer för att få en så bra bild av händelsen som det går, säger Björn Wilhelmsson.

För den andra kvinnan som också knivskars uppges tillståndet vara stabilt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Västerås

Mer i ämnet