Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens insatschef Emma Lundholm berättar att inget farligt föremål kunde hittas på skolans tak. Därför avblåses nu insatsen. Foto: Caroline Slotte/SVT

Polisen efter bombhotet vid Hammarskolan: ”Hade en ung röst”

Uppdaterad
Publicerad

Insatsen med att utreda ett bombhot vid Hammarskolan i Surahammar har nu avslutas. Inget farligt föremål kunde hittas på platsen.

Det var under onsdagsmorgonen som personal på Hammarskolan fick ett röstmeddelande om att det fanns en bomb på taket på skolan. En stor insats med polis och räddningstjänst inleddes. Bland annat sökte polisen av taken med drönare.

Vid 9:30 hävades avspärrningarna då inget föremål anträffats av polis eller räddningstjänst.

Misstänkte kan vara ett barn

Enligt polisens presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro kan det röra sig om att det är ett barn som ringt in och lämnat meddelandet.

– Jag pratade med förundersökningsledaren under torsdagen och de har lyssnat på de ljudfiler som finns när hotet lämnades, och då gör vi bedömningen att det rör sig om en ganska ung person, alltså ett barn, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Polisen har telefonnumret som användes under hotet, men om numret kan knytas till den misstänkte är fortfarande oklart.

I nuläget har polisen ingen misstänkt och händelsen rubriceras som olaga hot.

Hör polisens insatschef Emma Lundholm berätta om jobbet på plats vid skolan och vad som händer i ärendet nu i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.