Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och räddningstjänst på plast vid Hammarskolan i Surahammar. Foto: Caroline Slotte/SVT

Bombhot riktat mot Hammarskolan i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

Ett bombhot riktatades mot Hammarskolan i Surahammar. Under onsdagsmorgonen pågick en stor insats på plats med polis och räddningstjänst. Vid 9:30 kunde det konstateras att inget föremål anträffats och avspärrnningarna hävdes.

Strax innan klockan åtta under onsdagsmorgonen inkom ett larm om överhängande fara på Hammarskolan. Enligt polisen skulle det handla om ett hot om att det skulle finnas en bomb på skolan. Det var personal på skolan som mottog hotet enligt polisen.

– Vi samverkar med räddningstjänsten och inga elever är på plats vid skolan ännu, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Polisen: ”Fortsätter leta”

Polisen meddelade under morgonen att det flögs drönare över skolan för att undersöka utsidan av byggnaderna.

– Än så länge har vi inte hittat något, men vi fortsätter att leta, säger Magnus Jansson Klarin.

På Hammarskolan går drygt 340 elever. Skolan är en högstadieskola, årskurs 7-9.

– Det var bara personal på plats imorse och vi utrymde skolan omgående. Alla elever har skickats hem för dagen för vi vet inte hur lång tid detta kommer ta. Vi tar det säkra före det osäkra, säger Paulina Hiltunen rektor på Hammarskolan.

Hittade inget farligt föremål

Avspärrningarna kunde vid halvtio-tiden hävas då inget föremål anträffats av polis eller räddningstjänst. Under dagen kommer samtalsstöd att finnas på Hammarskolan. Enligt kommunen kommer skolan hållas öppet som vanligt under torsdagen igen.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om olaga hot.

Hör polisens insatschef Emma Lundholm om vad som händer i ärendet nu:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens insatschef Emma Lundholm berättar att inget farligt föremål kunde hittas på skolans tak. Därför avblåses nu insatsen. Foto: Caroline Slotte/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.