Foto: SVT

Internationellt fredsläger i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår ett internationellt fredsläger för 11-åringar utanför Västerås. Deltagarna från 12 länder gör olika typer av fredsbyggande aktiviteter.

Trots att det är mitt i sommarenär det full fart på Lövängsskolan utanför Västerås. Här pågår just nu ettinternationellt fredsläger – Give Peace a Hand – där 48 elvaåringar från tolvolika nationer deltar.

– Jag åkte själv på till ettfredsbyläger som elvaåring och deltagit i flera olika läger så att kommatillbaka som ledare och nu även att arbeta för organisationen var ensjälvklarhet för mig, säger Juliana Pinto från Brasilien. Att vara en del avCISV är en stor del av mitt liv.

Bygga städer av kartong

Under en dryg månad samlas barneni de så kallade fredsbyarna för att tillsammans leka fram olika typer avfredsbyggande aktiviteter. I dag har de olika barngrupperna fått i uppdrag attbygga städer av papper, kartongbitar, colaburkar och annat som finns i naturen.

– Vi träffar vänner och harmöjligheten att resa världen runt och träffa nya människor och ge dem våruppfattning om världen, säger Haya, 11 år från Jordanien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.