Foto: SVT

Internationellt fredsläger i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår ett internationellt fredsläger för 11-åringar utanför Västerås. Deltagarna från 12 länder gör olika typer av fredsbyggande aktiviteter.

Trots att det är mitt i sommaren är det full fart på Lövängsskolan utanför Västerås. Här pågår just nu ett internationellt fredsläger – Give Peace a Hand – där 48 elvaåringar från tolv olika nationer deltar.

– Jag åkte själv på till ett fredsbyläger som elvaåring och deltagit i flera olika läger så att komma tillbaka som ledare och nu även att arbeta för organisationen var en självklarhet för mig, säger Juliana Pinto från Brasilien. Att vara en del av CISV är en stor del av mitt liv.

Bygga städer av kartong
Under en dryg månad samlas barnen i de så kallade fredsbyarna för att tillsammans leka fram olika typer av fredsbyggande aktiviteter. I dag har de olika barngrupperna fått i uppdrag att bygga städer av papper, kartongbitar, colaburkar och annat som finns i naturen.

– Vi träffar vänner och har möjligheten att resa världen runt och träffa nya människor och ge dem vår uppfattning om världen, säger Haya, 11 år från Jordanien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer