Åklagare Lars Magnusson. Foto: SVT

Åklagaren i jaktbrottshärvan överväger att överklaga: ”Det ligger i farans riktning”

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Lars Magnusson är inte nöjd med att samtliga åtalade, däribland företagsledaren Karl Hedin, friades helt i jaktbrottsmålet i Västmanlands tingsrätt under fredagen.

– Jag hade hoppats på en fällande dom när det gällde grovt jaktbrott den 26 oktober 2018, säger Lars Magnusson.

Den delen av åtalet som kammaråklagare Lars Magnusson anser är styrkt gäller två personer, en av dem Karl Hedin. De har stått åtalade för grovt jaktbrott misstänkta för att ha varit i Virsbo i syfte att döda varg.

Enligt tingsrätten står det klart att männen har befunnit sig på den plats som åklagaren påstått, och att de letade efter varg inför en älgjakt som planerades i området. Men enligt rätten har åklagaren inte bevisat att de sökte efter varg med syftet att döda den.

– Det är märkligt eftersom det finns telefonsamtal där Karl Hedin säger att han sitter på pass, att han har haft fingret på avtryckaren och att de har fått besök av varg, säger Lars Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.