Foto: SVT/TT

Fem män fortfarande misstänkta för jaktbrott i Västmanland – härvan kräver tid

Uppdaterad
Publicerad

De misstänkta männen är frisläppta och har fått tillbaka jaktutrustning som beslagtagits under utredningens gång. Samtidigt analyseras prover från andra föremål som inte lämnats tillbaka och kan spela en avgörande roll för åtalet som planeras mot männen.

Det är långt kvar innan kammaråklagare Lars Magnusson kan väcka åtal mot männen som misstänks för olika typer av jaktbrott. Under torsdagen skickade han in en begäran om att få förlänga åtalstiden till den sista maj.

Saker som lämnats tillbaka

Männen har suttit häktade i olika omgångar och delar av deras jaktutrustning har beslagtagits. Några rovdjursskinn, vapen, pejlingutrustning och mörkersikte har nu lämnats tillbaka till männen.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

– Sakerna vi lämnat tillbaka behövs inte för att styrka bevisning men. Vi har andra saker vi behållit men det kan jag inte gå in på, säger kammaråklagare Lars Magnusson.

Förutom proverna som skickats på analys har ett flertal vittnen förhörts i utredningen och Magnusson tvivlar inte på att han kommer att väcka åtal mot männen.

– När det blir går inte att säga. I allmänhet tar ett miljöbrott drygt två år att utreda och det är mycket som är speciellt med det här målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet