Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur vargen stoppar upp trafiken på väg 66 vid Virsbo i Surahammars kommun. Foto: Marco Haavisto/privat

Joachim mötte varg på bilvägen: ”Tuggade på mitträcket”

Uppdaterad
Publicerad

Joachim Fredriksson var på väg hem då han plötsligt fick syn på en varg mitt i körfältet.

– Först tänkte jag att den hade rabies, men sedan förstod jag att den var stressad, säger han.

Det var vid tvåtiden på påskafton som Joachim Fredriksson och vännen Marco Haavisto stötte på vargen som sprang längs väg 66, strax innan orten Virsbo i Surahammars kommun.

– Det var häftigt, men det var också synd att man skulle behöva se den på den platsen i stressat tillstånd. Det är viltstängsel på båda sidor om vägen så den kunde inte komma därifrån, säger Joachim Fredriksson.

Varg i området

Efter händelsen publicerade Joachim Fredriksson filmklippet från vargmötet på Facebook där andra människor skrev att de tror sig skymtat samma varg på en närliggande väg. Om det är samma varg är oklart men att det rör sig varg i området är ingenting ovanligt.

– Jag bor mellan Seglingsberg och Virsbo och grannen har fångat varg på sin övervakningskamera. Så vi har dem kring husknuten. Men det är första gången jag träffar på varg såhär, säger Joachim Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.