Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag var fyra meter från total katastrof” – så beskriver företagaren Johny Lindén sin situation efter företagshotellet i Gilltuna i Västerås brann ner. Men även om han klarat sig skapar branden stora ekonomiska skador. Foto: Nina König/SVT

Johnys förråd klarade branden i Västerås med en hårsmån

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar av företagshotellet i Gilltuna i västra Västerås, fick brinna ner till grunden när en stor brand utbröt i lokalerna på fredagen. Johny Lindéns förråd och verkstad klarade sig, men han är ändå orolig för att elden orsakat oreparerbara skador.

– Jag var fyra meter från total katastrof, hade elden fortsatt lite till hade mina lokaler också förstörts. Jag har klarat mig skapligt jämfört med andra. Men jag kan behöva kasta varor för en miljon, säger Johny Lindén, som driver företaget Playlando.

Av totalt 16 lokaler fick en majoritet brinna ner till grunden. De lokaler som klarade sig riskerar att bli svårt rökskadade och det kommer ta tid innan de kan användas fullt ut igen.

– Det känns tungt. Jag har jobbat 40 timmar i veckan i fem år och på bara fyra timmar är allt borta, säger Johny Lindén och fortsätter:

– Och då är det inte mig det gått värst för. Jag lider med alla andra företagare här, det är så mycket arbete och hjärta som gått förlorat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.