Stor brand i Västerås – polisen utreder brott

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand i ett företagshotell i västra Västerås stängde två vägar på fredagskvällen och det var i början stor spridningsrisk.

– Vi har lyckats motverka att elden sprider sig, säger Oscar Davila från räddningstjänsten.

Larmet om branden kom vid 17.10-tiden på fredagen från Långängsvägen i Gilltuna, västra Västerås. Enligt polisen började eldutvecklingen i ett fordon i en garagelänga vid ett företagshotell.

Flera polispatruller skickades dit för att bistå räddningstjänsten. I början var det stor spridningsrisk men vid 20.30-tiden på kvällen hade läget stabiliserats.

Industrihotellet tog stor skada av elden och räddningstjänsten var tvungna att låta delar av byggnaden brinna ner till grunden.

– Byggnaden har 16 portar totalt men vi kommer bara släcka runt sex till nio av dem. Resten går inte att rädda. Det är mycket som pyr och glöder fortfarande. Vi kommer behöva ta hit en grävare som kan frakta bort brandresterna för att undvika att branden tar fart igen, säger Oscar Davila vid räddningstjänsten.

Polisen ska undersöka branden

På grund av rökutvecklingen stängdes Långängsvägen och Västerleden först av men de kunde öppnas igen senare under kvällen. Ingen person skadades.

Varför branden startade är ännu oklart. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och ska göra en teknisk bedömning.

– Vi kommer även att höra vittnen och kolla om det finns någon kameraövervakning vid platsen, säger Pelle Vamstad, presstalesperson för polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.