Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Först kommer det lite ”rabarber” och sen skjuter den bara fart och blir 270 cm liksom, den är fascinerande på det sättet”, säger Magnus Bengtsson om den stora parkslide som växer utanför hans tomt. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Magnus har stor parkslide vid tomtgränsen – nästan tre meter: ”Skjuter upp med kraft”

Publicerad

Under de 20 år som Magnus Bengtsson och hans familj bott i sitt hus har den snabbväxande Parksliden vuxit precis vid tomtgränsen.

– Jag visste ju inte vad det var från början, jag fick reda på det för två år sedan. Men den har ju varit i den här storleken hela tiden, säger han.

Trots att beståndet sett i stort sett likadant ut i 20 års tid håller Magnus koll. Han vill inte få in den på tomten, mer än vad den är i dag.

– Den är ju i häcken till min tomt. Jag klipper ner den och håller ner den där så att den inte kryper in på tomten, säger Magnus Bengtsson.

Mardrömsväxten parkslide

Så tar du hand om den invasiva parksliden – experten visar: ”Knäcka och täcka”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Knäcka och täcka” – en metod för att få bort parksliden. Men det gäller att växten hanteras på rätt sätt och slängs på rätt ställe. I klippet ser du hur det ska gå till. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mardrömsväxten parkslide

Mer i ämnet