Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Julachefen reagera på branden: ”Vi ska tillbaka till Västerås” Foto: Christoffer Söderman/SVT

Julachefen: ”Vi ska tillbaka till Västerås”

Uppdaterad
Publicerad

Flera företag har fått lokalerna ödelagda efter branden på Erikslund. Jula äger huset och har fått sin butik totalförstörd.

– Västerås är viktigt för oss, säger Magnus Ljung, kommunikationschef Jula.

Hundratals anställda i flera olika företag berörs av branden i Julahuset på Erikslund. Branden startade i Julas butik, enligt polis och räddningstjänst, men det är ännu oklart vad som orsakade den.

De som har drabbats värst är Jula, Willys och Frisörstugan. Alla tre har fått sina lokaler i huset totalförstörda. I den drabbade fastigheten finns många fler företag. Det är i nuläget oklart i vilken grad deras lokaler har drabbats.

Storbranden på Erikslund

Det kan förväntas att flera butiker i det branddrabbade huset håller stängt idag, och det är oklart när de kommer kunna öppna igen, enligt Magnus Ljung, kommunikationschef på Jula.

För Jula, som också äger fastigheten via koncernens fastighetsbolag, är branden en allvarlig förlust. Varuhuset är deras enda i den viktiga handelsstaden Västerås. Fler än 25 anställda berörs direkt, bara i Julabutiken.

– Västerås är en viktig ort för oss, här startade vår expansion och i Västerås ska vi finnas, säger Magnus Ljung, kommunikationschef på Jula.

Enligt Magnus Ljung var hela Julahuset utrustat med brandskydd enligt gällande regler.

Hör Julachefen om framtidsplanerna för den drabbade butiken i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden på Erikslund

Mer i ämnet