Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen utreder ytterligare brott på Erikslund efter branden. Hör polisens presstalesperson Johan Thalberg berätta mer i klippet. Foto: Adam Danielsson/Robert Reinholdsson

Polisen utreder ytterligare brott på Erikslund efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett två förundersökningar efter morgonens brand på Erikslund i Västerås, där två butiker och en hårsalong totalförstördes.

– I nuläget finns ingen gripen eller misstänkt för någon av brotten, säger Johan Thalberg, presstalesperson i polisregion Mitt.

En storbrand härjade i Erikslunds köpcentrum i Västerås och en förundersökning om grov mordbrand inleddes. Senare under fredagsmorgonen fick polisen indikationer om ett försök till grov mordbrand vid en annan butik på Erikslund. Enligt VLT ska det vara butiken Eko en bit från Jula.

–  Fynd som har gjorts på platsen gör att vi misstänker att det skulle kunna vara någon person som har försökt starta en brand där, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Hör Johan Thalberg berätta mer om utredningarna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden på Erikslund

Mer i ämnet