Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden tros i nuläget vara en olyckshändelse Foto: Selena Johan

Brand vid köpcentrum i Västerås – rök sprider sig över E18

Uppdaterad
Publicerad

En storbrand har härjat Julahuset vid Erikslunds köpcentrum i Västerås med kraftig rökutveckling som följd. Faran för allmänheten är över.

Larmet kom strax efter klockan 02 natten mot fredagen då en brand bröt ut i Jula vid Erikslunds köpcentrum i Västerås.

– Det är en brand som startat i en butik och som sedan spridit sig. Det har brunnit något fruktansvärt, säger Johan Lindén, RLC-befäl i region Mitt.

Storbranden på Erikslund

Ett VMA utfärdades under natten och alla i området har uppmanats att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Vid 07:30 skickade SOS Alarm ut information om att faran är över, och att restriktionerna som har funnits nu hävs.

Orsaken till branden oklar

Enligt polisen kommer branden pågå minst fram till förmiddagen. Polisens avspärrningar på brandplatsen kommer under dagen att minskas. Det innebär att framkomligheten på Erikslund kommer bli fullgod på fredagseftermiddagen.

Orsaken till branden i Julahuset är i nuläget oklar. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand.

Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada i branden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör brandingenjören Fredrik Eriksson berätta hur räddningstjänsten jobbar med att stoppa spridningen. Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden på Erikslund

Mer i ämnet