Foto: Robert Gustavsson/SVT

Svårt på vägarna i Västmanland efter helgens snöfall

Uppdaterad
Publicerad

Snöandet under lördagen och söndagen har varit mycket besvärligt för alla som varit ute och åkt på vägarna. Trafikverkets entreprenörer har haft fullt upp med att hålla vägarna rena från snö, men nu verkar det vända.

– Det snöar och råder vintervägläg, men det ser rätt bra ut ändå efter förutsättningarna åtminstone på de lite större vägarna i länet ,säger Svevias platschef i driftsområde Västerås David Johansson.

Det har snöat hela natten hinner ni med att hålla vägarna öppna?

– Ja, det tycker jag. E18 är prioriterad och där ska man kunna se en plogbil varannan timme. På de mindre mindre vägarna ska vi komma förbi  var 5-6:e timme så där kan de hinna snöa igen, säger David Johansson.

Enligt prognoser ska snöfallet avta snart?

– Det ska enligt mina uppgifter avta mot kvällen, vid 17-18 tiden, men det har redan minskat och blir mindre mindre snö nu, säger David Johansson

Foto: Robert Gustavsson/SVT

Få trafikolyckor

Trots all snö som fallit har polisen i Västmanland inte fått in särskilt många rapporter om trafikolyckor under söndagsnatten/morgonen. Det är en man som har kört in i ett vajerräcke vid Anundshögsmotet i Västerås utan personskador.

På söndagsförmiddagen blev en bil påkörd bakifrån efter det att han stannat för att en lastbil tappat ett hjul på E18 i höjd med Munktorp. Totalt fem bilar var inblandade i kökrocken. En av förarna, en man i 60-årsåldern fick göra ett alkotest som visade positivt och han fick därför följa med till polisstationen för ytterligare provtagning, säger Linda Wideberg, presstalesperson på polisen.

Stopp i tågtrafiken

Tågtrafiken mellan Västerås och Sala är tillsvidare inställd på grund av snöfallet, uppger SJ:s pressjour.

– Vi kommer inte att köra sträckan före Trafikverket släpper stoppet och vi har inte fått några prognoser av dem om när det kommer gå att åka igen, säger Lina Edström, pressjour på SJ.

Sedan 9-tiden är det även totalstopp för alla tåg på sträckan Stockholm – Nykvarn/Eskilstuna/Kungsör på grund av problem med strömförsörjningen.

Entreprenörer har larmats ut för att ta bort snön som fallit på kontaktledningen, men Trafikverket hade vid 9.30-tiden ingen prognos för när trafiken kan komma igång igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.