”Vi tittar på att få till en boule- och skatehall i Västerås” berättar idrottschef Stefan Brandberg Foto: TT

Kartläggning: Idrottsanläggningarna som behövs i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En fullstor idrottshall på öster, en skejthall samt spontanidrottsplatser på Råby och i Hökåsen. Det är exempel på idrottsanläggningar som behövs i Västerås, vilket bekräftas i en ny kartläggning.

– Vi har tittat på vad vi har för anläggningar, var de finns i våra bostadsområden och hur de är fördelade, säger Stefan Brandberg, idrottschef Västerås stad.

Anläggningarna som behövs

Under våren har kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, i samarbete med en student på Mälardalens högskola, kartlagt alla de idrottsmiljöer som finns i Västerås olika områden. Här kan du ser hur det ser ut – område för område.

Man har också pekat ut vilka anläggningar som saknas och som skulle behövas:

  • Fullstor idrottshall på öster. Inriktning för personer med funktionsnedsättning.
  • Fotbollsplan och idrottshall i Gäddeholm
  • Spontanidrottsplatser (ex kan vara Bjurhovda/Brandthovda, centrala Västerås, Råby, Irsta, Hökåsen)
  • Boulehall
  • Skejthall
  • Hinderbana/terrängbana på Rocklunda

En komplettering av tidigare material

Tjänstemännen på Västerås stad har sedan flera år tillbaka ett omfattande arbetsmaterial där man identifierat det kommande behovet av anläggningar i kommunen. Kartläggningen som nu gjorts blir en komplettering till det, berättar Brandberg.

Men sedan är det upp till politiken?

– Ja, vi ska ju som tjänstemän ta fram bilder av vad vi tror om framtiden, vilka behov som finns och vad föreningslivet efterfrågar. Sedan blir det ju ett politiskt arbete att prioritera i förhållande till ekonomi och annat i staden, säger Stefan Brandberg.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.