Kiss ställs ut på museum – unik utställning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Få band har så dedikerade fans som den legendariska hårdrocksgruppen Kiss. Falköpingsbon Alexander Johansson har en gigantisk samling Kissprylar som han vill att fler ska få ta del av, därför har han fixat världens enda Kissutställning.

När Västmanlands läns museum bokade in ”KISS – the exhibition” så räknade man med att locka en publik som normalt inte besöker museum. Och i dessa coronatider är det med skräckblandad förtjusning som utställningen, med ett av världens största och mest inflytelserika band, har premiäröppning på lördag.

– Vi får inte ha mer än 50 personer på museet, så är det, så om det kommer mycket folk kan det bli kö, säger Kissutställaren Alexander Johansson.

Men utställningen stannar länge, ända till 20 september.

– Så ni behöver inte springa benen av er den första tiden för att se utställningen, säger Alexander Johansson.

Legendariska hårdrocksgruppen KISS från utställningen, KISS – THE EXHIBITION på Västmanlands länsmuseum. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.