Foto: SVT

Klart med fortsatt styre i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Nu är politikerna i Arboga överens om hur styret ska se ut den kommande mandatperioden. Den så kallade P7-koalitionen sitter kvar och styr.

Det meddelar kommunalråd Anders Röhfors (M) som också är kommunstyrelsens orförande. Koalitionen består av Moderaterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och det lokala Omsorgspartiet.

–Det känns bra, det har varit en proccess och nu har vi tagit beslutet och nu gäller det att vi sätter oss i båten och ror, säger kommunalråd Anders Röhfors (M).

Ekonomi och kompetens

Bygget av en ny förskola och vård- och omsorgsboende Åspegeln kommer att vara mycket i fokus för kommunen den kommande mandatperioden. Ekonomi och kompetens är ledord som måste sättas under lupp och prioriteras menar kommunalredet.

–Vi har utmaningar med kompetens och ekonomin, nu har vi fokus på äldreboendet och förskolan men dessa frågor är aktuella hela tiden, vi är en liten kommun som ofta tappar mycket kompetens och något vi ska jobba aktivt för att ändra på, säger kommunalråd Anders Röhfors (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer