Foto: Peter Osterberger/SVT

Beslut fattat – stoppskylt sätts upp vid Gunnilbokorset i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det olycksdrabbade Gunnilbokorset får en ny stoppskylt. Det meddelar Länsstyrelsen i Västmanlands län.

– Stopplikt ska gälla på väg 233 före infart på väg 250 för fordon som färdas in på eller korsar väg 250 österifrån, skriver landshövdingen Minoo Akhtarzand, i beslutet som SVT Nyheter Västmanland tagit del av.

Stoppskylten ska ersätta den skylt för väjningsplikt som står där i nuläget och ska vara på plats om ett par veckor.

– Dessa föreskrifter träder i kraft den 22 november 2021, skriver landshövdingen.

Däremot ställer trafikverket sig fortfarande tveksamma till hastighetssänkning i korsningen och ska först göra en konsekvensutredning.

Under de senaste fyra åren har 13 olyckor inträffat vid korsningen. Efter en olycka i september där två personer blev livshotande skadade, höjdes röster om att få till åtgärder. Trafikverket har tidigare sagt att det kan ta upp till ett eller två år att få åtgärder på plats.

Efter det inträffade ytterligare en trafikolycka i korsningen. De två senaste som ägt rum har skett på grund av att förare inte har iakttagit väjningsplikt.

En som varit kritisk till att åtgärder inte satts in i korsningen är Ulf. SVT följde med honom på en åktur där tidigare under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.